Превъртял командос преби майка и гадже, държи на мушка 20 барети

Барета преби родната си майка и 20-годишното си гадже и се барикадира, държейки под прицел около двадесетина свои колеги, като заплашвал, че ще ги застреля.
Случката се разиграла миналата нощ в софийския квартал "Надежда". Четири часа били необходими на въоръжените до зъби ченгета да убедят 38-годишния командир на трета група от специализираната група "Кобра" към СДВР Митко Митев да хвърли ЧЗ-то и да се предаде, пише в. "Телеграф".

Гневът на командоса се отприщил по време на семеен скандал малко след полунощ. Спецчастите се отзовали на сигнал за олелия на столичната улица "Недко войвода". Там заварили пребити до синьо майката Бонка и 20-годишната Радостина Соколова, приятелка на Митев. Те били изгонен навън и не знаели какво да правят от ужас. Разказали, че Митко се черпил с приятели, върнал се пиян и им се нахвърлил без повод.

Баретите се опитали да укротят колегата си, но ударили на камък. Изтрещелият полицай извадил пистолета си и крещял: "Да дойде директорът, иначе ще ви застрелям всички!" За броени минути пред входа на кооперацията се изсипали много ченгета и командоси с кучета.

Колегите на Митев в началото се опитали с добро да убедят Митев да хвърли оръжието и се предаде мирно. Той се афектирал и с пиянски глас заявил, че ако не дойде директорът да разговарят, ще избие полицаите навън. Малко по-късно той започнал да стреля от един от прозорците. За късмет улучил гумата и раздробил предното стъкло на собствения си мерцедес.

Опитите на баретите да уговорят Митев да сложиш оръжието не помогнали. Тогава един от началниците се сетил, че изперкалият командос държал най-много на сестра си. Жената бързо-бързо била доведена от квартал "Лагера" и след петнадесетина минути разговор с брат си го усмирила и той се предал.

Митко Митев ще бъде уволнен като барета от "Кобра". Срещу него е образувано и наказателно производство, заявил главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Източник: в. Телеграф

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини