Първи снимки на бъдещия Range Rover

В интернет доста неочаквано се появиха внезапно две снимки на бъдещия Range Rover преди евентуалната му премиера по време на предстоящото автомобилно изложение в Париж.

Изглеждайки доста разпознаваем, моделът притежава еволюционен дизайн с немалко стилистични елементи, заимствани от Evoque. Ако започнем с предницата, то там има агресивни извити назад предни светлини, както и предна решетка с три лайстни. Отзад кросоувърът получава плавна линия на покрива, смела странична линия, както и спойлер за покрива.

Носейки кодовото име L405, новият британски модел е замислен с олекотено алуминиево шаси, базирано на модифицирана версия на платформата на Jaguar XJ. Използвайки по-леки материали, инженерите биха могли да свалят около 40 % от настоящата каросерия (т.е. между 300 и 400 кг). Очаква се да бъдат ползвани и модерни композитни материали – при конкретни елементи като покрива и задната врата например.

Резултатът би трябвало да бъде маса, сходна с тази на луксозен седан. Освен това обаче резултатът ще бъде също по-добра динамика и оптимизирана икономия. Тук интересното е, че очакванията на Land Rover са да постигнат до 7 л/100 км комбиниран разход при някои модели.

Що се отнася до интериора, то той ще бъде осезаемо по-луксозен, така че да се конкурира пълноценно с други луксозни SUV модели, които се развиват в момента от Bentley и Maserati. Следователно можем да очакваме дигитален панел с инструменти, голям LCD екран на централната конзола, както и редица възможности за контролиране на аудио системата и климатика.

Опциите за задвижването ще се пренесат от настоящия модел и ще включват две версии на 5-литровия V8 (атмосферен и с компресор), както и чифт нови турбо дизелови агрегати. Мощността ще варира от 260 до 510 к.с. Освен това до няколко години ще се появи и хибриден вариант на Range Rover.

Официалната премиера на новия Range Rover е запланувана за този септември, когато ще започне автомобилното изложение в Париж.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини