След като доказа на света, че е роден боец, Катя Бейчева се завърна у дома

Катерина Бейчева вече е в родния Асеновград. След уникалното си представяне на Световното по Таекуон-До ITF в Естония и след като доказа на всички, че е боец на световно ниво, 18-годишната асеновградчанка се прибра снощи у дома. И не просто се прибра, а се завърна като победител и със златен медал!

"Щастлива и горда съм. Благодаря от сърце за подкрепата, която получих, но най-вече благодаря на моята майка, на клуба и на треньора ми", бе единственото, което развълнуваната шампионка успя да каже.

Горд, разбира се, се чувства и треньорът Георги Шишков. Дълго чаканото от него признание най-сетне е налице. Таекуондист на"Асеновец" покори доказани в категорията си състезателки от Русия, Украйна, Гърция и спечели титлата Шампион на света. "Само този медал нямах в 18-годишната си треньорска кариера и ето че сега Катя го спечели", не крие радостта си той. Обещава ни още медали догодина, когато в София ще се проведе Световното за мъже и жени.

За нови сезон "Асеновец" подготвя 20 състезатели. Всички са с големи шансове за призови места в турнирите. През миналия сезон спечелените от клуба медали бяха цели 40 на брой от национални, европейски и сега – световно първенства.

18-годишната Катя също продължава с тренировките. Под ръководството на Георги Шишков, разбира се. Освен това й предстои да изкласи средното си образование в най-доброто, по нейните и на треньора й думи, училище - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Асеновград.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини