Продават ОСО-то за трети път. Димитровград получи ракетно поделение. Преглед на регионалния печат

Димитровград получи ракетно поделение, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Правителството прехвърли на общината терен от 173 дка, където преди години е имало изнесено поделение на ракетния полк, обясняват пред изданието бивши военни.

Чиновници нервят шофьори с безумни знаци, заглавие над главата във вестника. Темата е водеща на 2-ра. Става дума за шосето до Баните, където ремонтът е замрял, но знаците за ограничение на скоростта до 40 км си стоят.

Да беше само това безумие, с мед да го намажеш. Но недомислиците по пътя са на всеки километър.

Бронзова пара на 25 века изскочи край Глухите камъни, друг акцент от 2-ра. За обявените вчера археологически находки край Малко градище.

Близнаците мислят да съдят ли България в Страсбург, чело на 3-та. ВКС отряза искането на Йонко и Георги Илчеви за обезщетение от по 100 000 лв. за незаконния им престой зад решетките от почти две години. Близнаците и адвокатът им щели да мислят няколко дни. В понеделник вероятно ще прочетем какво са измислили.

Шофьорските курсове скачат със 100 лв. в Димитровград, челото на 4-та. От началото на октомври обучението ще поскъпне с 30 процента и ще е около 600 лв., прогнозират инструктори.

Хасково си връща часовниковата кула от втори опит, темата на 6 страница. Първият опит е модерното грозно съоръжение пред хотел „Аида”. Вестникът предлага да им се сменят местата – реставрираната кула да е на това място, а грозилището да се премести в градинката до фонтана.

2 дни преди мач – никакви барове, заглавие на интервю с треньора Димчо Марков на 7 страница.

Пожар взриви стари снаряди край Брягово, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е на 3-та. За вчерашния пожар в бившата територия на военния полигон.

Дълг вади ОСО-то на публична продан за трети път, водещият материал на първа страница. Сградата поевтиня с 662 000 лв. за 7 месеца, цената й падна на 1 761 000 лв., допълва вестникът.

Проучват загадъчен дворец на Глухите камъни, акцент от 2-ра. За разкопките на археолога Георги Нехризов и последните находки от това лято.

Арестуваха телефонни измамници в тополовградско, чело на 3-та. Задържаните са двама 30-годишни плевенчани.

Задържани холандци пожелаха екстрадиция, друго заглавие на 3-та. Двойката бе арестувана на Капитан Андреево, с тях пътували трите им деца, отмъкнати от социален дом в Холандия.

Гробът на Тодор Велев тъне в забрава, темата на 4-та. Блестящият математик от село Гарваново е убит през 1931 година. Преди време имало идея селото да се прекръсти в Тодор Вельово в негова чест.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини