Отмъкнаха пушкалата на асеновградчанин, грози го затвор или глоба

Асеновградчанин се оплака в полицията, че е жертва на кражба, но се оказа, че органите почват проверка и срещу него самия.

62-годишният С.М. от Асеновград подал вчера сигнал за кражба в РУП – Раковски. Той съобщил, че от наследствената му къща в Пъдарско са откраднати законно притежавана ловна пушка, въздушна пушка, 4 автомобилни гуми, моторен трион, ъглошлайф и мобилен телефон на обща стойност около 1700 лева.

При направения оглед било установено, че крадците са влезли в жилището чрез отключване на вратата. По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно обаче срещу С.М. е започната проверка за това, че е съхранявал неправилно ловното си оръжие, като го е държал извън касата. Според чл. 338, ал. 1 от НК "който държи, пренася, изпраща или работи с взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, не взема необходимите мерки за сигурност и особено мерките, предвидени в надлежните правилници, наредби или инструкции, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 5 години или с глоба от 500 до 3000 лева."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини