Минко Ангелов откри Ежко Бежко, градината пълна наполовина

Заместник кметът Минко Ангелов откри тази сутрин новата детска градина в Хасково „Ежко Бежко“. Забавачката вече отвори врати за малките си възпитаници, досега са записани 45 деца, каза директорката Силвия Касабова. Те са разпределени в три групи. Детската градина обаче ще продължи да записва нови деца и след началото на учебната година, докато запълни капацитета си – 100-120 малчугани.

Дарение от спортни уреди и пособия за хлапетата направи Мирон Йорданов – председател на българската федерация на силовите атлети. Демонстрация на атлетите ще има тази седмица на площада в рамките на тържествата на Хасково.

Деца от други градини в града изнесоха цял концерт за откриването на новата забавачка. На тържеството присъстваха и много родители.

Очакванията на общината, че до началото на септември местата в новата градина ще бъдат заети, не се оправдаха. От администрацията се надяваха родители от кв. „Орфей“ да запишат децата си в „Ежко Бежко“, за да се разтовари старата забавачка, където имаше подадени много молби, а нямаше свободни места.

Тодор Кръшков

Шефът на силовите атлети Мирон Йорданов дава подаръците за децата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини