11 °C

Спирането и престоят забранени? Няма такова нещо. Справка - Асеновград

Нагъл шофьор спря, където не трябва, в следствие на което запуши цялото движение по ул. "Инудстриална" и от моста на пазара. Не само че мястото бе най-неподходящото за паркиране, ами точно над МПС-то някак си скромно и безпомощно висеше знак В27 - забранени са престоят и паркирането. Нещо, което очевидно по никакъв начин не беше стреснало водача на Тойота Ярис с номер...Ще го спестим, макар надлежно да си го фотоархивирахме. Поради наличието на автомобил веднага след кръговото, се оказа, че автобусът, идващ от Пловдив, няма как да измине 10-20 метровата отсечка, за да влезе в автогарата. Наложи се пътниците да изчакат няколко минутното бясно надуване на клаксона от страна на иначе подозрително спокойния шофьор, след което, волю-неволю, той ги стовари директно на пътя, спрял точно върху пешеходната пътека. 

Трябва ли да вадим извод от случилото се? Което в никакъв случай не е инцидент, а по-скоро ежедневие, на което по едната случайност попаднахме с фотоапарат? За разлика отпреди седмица, когато автомобил бе премазан от друг, неправилно изпреварващ каруца на иначе широкия бул. "България". Освен неправилното пресичане и предприемане на изпреварване от страна на виновния, пострадалият водач обясни голямата щета по колата с невъзможността да се отстрани вдясно. Лентата е вечно заета от десетки неправилно паркирали автомобили. А перманентното обяснение на КАТ е: "Абе, много мрънкат хората, иначе вярно, че всички са в нарушение..."

"Искаме паркинги - не искаме паркинги, искаме синя зона - не, не искаме синя зона, тротоари искаме, всъщност улици без дупки, с легнали полицаи, не без легнали полицаи, светофари по-добре, ама не, то всъщност трябва нова организация на движението в града" - дежурните хаотични размисли и мнения защо се получават подобни неприятни ситуации с хора, пътища и автомобили в Асеновград. Към момента обаче нямаме нужда от тях. Дори и това да са основните причини за цялата тази неразбория и тупурдия, в случая става дума за нещо съвсем друго. Докато не се научим на елементарна култура и обноски, докато не се научим да спазваме законите и правилата, докато не се научим, че Вселената не се върти около собствената ни личност и поне малко от малко не се поставим на мястото на онзи отсреща...нито парламент, нито премирер, нито кмет, нито баджанак, нито сват ще ни оправят. "Жална ни майка" и тя....

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини