Спирането и престоят забранени? Няма такова нещо. Справка - Асеновград

Нагъл шофьор спря, където не трябва, в следствие на което запуши цялото движение по ул. "Инудстриална" и от моста на пазара. Не само че мястото бе най-неподходящото за паркиране, ами точно над МПС-то някак си скромно и безпомощно висеше знак В27 - забранени са престоят и паркирането. Нещо, което очевидно по никакъв начин не беше стреснало водача на Тойота Ярис с номер...Ще го спестим, макар надлежно да си го фотоархивирахме. Поради наличието на автомобил веднага след кръговото, се оказа, че автобусът, идващ от Пловдив, няма как да измине 10-20 метровата отсечка, за да влезе в автогарата. Наложи се пътниците да изчакат няколко минутното бясно надуване на клаксона от страна на иначе подозрително спокойния шофьор, след което, волю-неволю, той ги стовари директно на пътя, спрял точно върху пешеходната пътека. 

Трябва ли да вадим извод от случилото се? Което в никакъв случай не е инцидент, а по-скоро ежедневие, на което по едната случайност попаднахме с фотоапарат? За разлика отпреди седмица, когато автомобил бе премазан от друг, неправилно изпреварващ каруца на иначе широкия бул. "България". Освен неправилното пресичане и предприемане на изпреварване от страна на виновния, пострадалият водач обясни голямата щета по колата с невъзможността да се отстрани вдясно. Лентата е вечно заета от десетки неправилно паркирали автомобили. А перманентното обяснение на КАТ е: "Абе, много мрънкат хората, иначе вярно, че всички са в нарушение..."

"Искаме паркинги - не искаме паркинги, искаме синя зона - не, не искаме синя зона, тротоари искаме, всъщност улици без дупки, с легнали полицаи, не без легнали полицаи, светофари по-добре, ама не, то всъщност трябва нова организация на движението в града" - дежурните хаотични размисли и мнения защо се получават подобни неприятни ситуации с хора, пътища и автомобили в Асеновград. Към момента обаче нямаме нужда от тях. Дори и това да са основните причини за цялата тази неразбория и тупурдия, в случая става дума за нещо съвсем друго. Докато не се научим на елементарна култура и обноски, докато не се научим да спазваме законите и правилата, докато не се научим, че Вселената не се върти около собствената ни личност и поне малко от малко не се поставим на мястото на онзи отсреща...нито парламент, нито премирер, нито кмет, нито баджанак, нито сват ще ни оправят. "Жална ни майка" и тя....

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини