Камикадзе се взриви в Кабул, 10 жертви

Атентатор самоубиец уби най-малко 10 души, деветима от които чужденци, при атентат рано тази сутрин на магистрала, водеща до международното летище в афганистанската столица, съобщиха официални източници.

Това е вторият самоубийствен атентат в силно укрепения град за последните десет дни, който отново постави под въпрос стабилността на страната в момент, когато НАТО ускорява изтеглянето на войските си и предаването на властта на афганистанските сили до края на 2014 г.

Фотограф на АФП съобщава за поне шест тела, лежащи насред останките от микробус, а друго превозно средство е унищожено от все още горящия пожар насред магистралата. Представители на афганистанските и на западните сили за сигурност потвърдиха, че деветима чужденци са били убити при атентата, за който полицията съобщи, че е самоубийствен атентат с кола-бомба.

"Чужденците бяха от частна компания, работеща на летището", заяви афганистанският представител, пожелал да остане анонимен, защото не му е разрешено да говори пред медии. Той допълни, че един афганистанец също е сред жертвите, а двама афганистански полицаи са били ранени. Западният представител съобщи за двама убити афганистанци, с което общият брой на жертвите според него е 11.

Началникът на полицията в Кабул Мохамад Аюб Саланги заяви, че става въпрос за самоубийствен атентат до микробус, в който пътували чужденци. Говорител на Международните сили за подпомагане на сигурността (ИСАФ) на НАТО потвърди експлозията близо до летището, но заяви, че за момента няма информация за жертви сред военните.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини