Издирват планета-убиец на Земята

Учени от американската космическа агенция НАСА започват издирването на загадъчната планета "Нибиру", която според специалисти, в близко бъдеще може съществено да промени живота на Земята, съобщават световни медии.Митичната планета "Нибиру", която според легендите на древните шумери, периодично се приближава към Земята, за пореден път предизвиква интереса на научната общност.Предвижда се издирването на "Нибиру" да става с помощта на специален телескоп. Според някои специалисти именно тази планета, и по-скоро нейната гравитационна сила, е причинила Великия потоп, довела е до изчезването на Атлантида, предизвикала е промяна на осите на някои от планетите в Слънчевата система и появата на кратери и пукнатини на Луната."Нибиру" е червена и има "рога" (като бога Мазда или подобната емблема).

Рогата се образуват от взаимодействието на нейния облак от прах и слънчевата магнитна активност, когато заобикаля Слънцето.

Тялото е малко слънце или звезда джудже с диаметър 47000 мили и има седем планети или луни.. Това всъщност е малка слънчева система, която кръстосва път с нашата, пътувайки в пространството със скорост 3500 земни мили в час (ок. 6000 км/ч). Орбитата й от 3600 години е извънредно издължена по посока на Сириус. Всеки 12500 години Земята и Нибиру се засичат и магнетически се зацепват от разстояние 20 милиона мили. Тази прегръдка се отразява обаче твърде бурно на нашата малка планета. Възможни са приливи до три мили, 300-метрови шокови вълни, земетресения, изригване на вулкани.Освен обръщането на магнитните полюси (тяхното движение така или иначе започна отдавна и северният полюс сега е някъде в Сибир, както казват) ще се преобърне и самата планетата. Смята се, че екваторът ще минава някъде по средата на Американските континенти, като западното крайбрежие ще е на север от екватора. Това прави нулевия меридиан нещо като полярна окръжност.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини