Google в България: Под слънцето има място за всички

Вчера на 27.09.2012, както вече знаете, бе 14-ят рожден ден на Google. Той бе съпътстван от един дългоочакван за много родни фирми момент, а именно представянето на Google Engage за България.

Какво представлява програмата Google Engage?

Google Engage е отлична възможност за малките фирми и физически лица да създадат бизнес на основата на предлагането на услуги за онлайн рекламиране. Лесно е! Google осигурява обучение, за да приведе във форма и да помага на фирми с рекламната им дейност онлайн. След това осигурява талони за AdWords, с които клиенти могат да започнат да използват програмата без риск.

Събитието започна рано в комплекс Rainbow Plaza.

Откриването направи Антон Пиралков „Мениджър Бизнес развитие за България”. Той покани на сцената неговият колега Бранимир Йосифов „Маркетинг мениджър и Google Engage координатор за България” , който обясни надълго и нашироко какво точно представлява Google Engage. След него на сцената се качи Дерек Дивайни („Director, Large Customer Sales, SEEMEA Emerging Markets”), който, най-точно казано, сподели трикове и обясни с много интересни примери Как да накараш мрежата да работи за теб. Част от неговите съвети бяха да се говори повече за качество, а не за цени, да се предизвиква съществуващата технология, за да има развитие, тъй като всички знаем, че в момента тя върви с много бързи темпове и е много важно да си иновативен. След него се появиха много интересни личности като Бюлент Хисконмец (Country Director, Google Turkey) и Марсин Карновски (Head of Marketing CEE).

Те споделиха своя опит с Google Engage и обясниха как искат да изглежда визията на Google пред агенциите, които ще започнат да използват този нов за тях продукт.

На обедната почивка всички можеха да се насладят на прословутата „Google храна” като организаторите се бяха погрижили да има за всекиго по нещо. Забавленията също не бяха малко. Всеки, който беше успял да събере всички шест букви на името на компанията, получаваше награда. Можеше да се видят новите разработки на Google картите, както и всеки желаещ споделяше своят Google+ профил на голяма стена в „кръг”, който обозначаваше интересите или професията му чрез стикер, принтиран от огранизаторите.

След почивката Патрик Уолф (CEO of e-wolff(Germany), Яшек Шрушиани (Co-MD of Performance Media(Poland) и Мирослав Варга (COO of Escape(Croatia) споделиха как са развивали своят бизнес с годините и как Google им е помогнал да увеличат размерите на компаниите си до над 10 пъти за 5-6 години. Казаха и показаха на участниците в семинара най-добри практики, грешки и съвети, чрез които от фирми с 4-15 служители сега са огромни компании с по над 150 души. Как да построиш марка, как да я развиеш и най-важното - как да задоволиш нуждите на клиента, че дори и да ги надминеш.

В събитието се включиха и Мартин Попов (управител на Interactive Share) и Катерина Арнаудова

(AdWords акаунт мениджър за България).

Те разказаха за техния опит с Google Adwords в България и за своите грешки, трудности и развитие. Едно от най-хубавите неща беше, че и двамата показаха, че „под слънцето има място за всеки”, който е решил да се занимава с подобен вид практика и също така, че онлайн развитието на България продължава да расте и тази тенденция ще се запази и в бъдеще.

В закриването взеха участие Мохамед Гаудат (VP Emerging SEEMEA) и Бранимир Йосифов (Маркетинг мениджър и Google Engage координатор за България), които предоставиха последната част от семинара на участниците, които имаха някакви въпроси свързани с AdWords и Google Engage.

Една от големите изненади по време на събитието бяха хората от Reactable. В следното видео може да видите какво точно представиха те на публиката.

Нека поздравим Google за рожденият им ден още един път и нека им пожелаем успех в развитието, както и все така да продължават да помагат и улесняват по всякакъв начин своите потребители.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини