Емо Георгиев пише обяснения в МВР. Мощи на светци идват в региона. Преглед на регионалния печат

Емил Георгиев пише обяснения в полицията, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Екологът бил привикан заради блокирането на бул. „Съединение” от протестиращите пенсионери вчера. Протестът на третата възраст се проведе въпреки забраната от страна на униформените.

Министри ще отговарят заради мотопистата, друг акцент от 1-ва. За изявлението на бившия министър Румен Петков по време на мотокроса вчера.

Създават наблюдавано жилище в Хасково, акцент от 2-ра. То ще е за младежи, напуснали социалните домове.

Забит в реброто нож спасил Божин, водещо заглавие на 3-та. За петъчното заседание по процеса за убийство срещу Деян Русев от Узунджово. Оцелелият Божин Божинов имал късмет – ножът опрял в ребро и не достигнал сърцето му.

Тракийци сведоха глава пред Пантеона в Маджарово, друго заглавие от 3-та. Старозагорският митрополит Галактион отслужил панихида за загиналите, на поклонението се стекли много хора.

70 на сто от българите искат модерно земеделие, темата на 4 страница.

Проф. Иван Стоянов: „Чиста и свята република” не е израз на Апостола, заглавие на 5 страница. Според историка фразата по всяка вероятност е на Любен Каравелов. В книгата си, представена в Хасково в края на миналата седмица, той развенчава и други легенди за Апостола.

„Хеброс” пред отказване от „В” група, акцент от спортната страница. Финансови причини са препъни камъкът пред харманлийския футболен отбор.

Кметът Георги Иванов: Иван Петров ме мрази – реши, че съм го уволнил чрез Румен Петков, заглавие над главата в „Новинар юг”. Интервюто с градоначалника е на 6 страница. В него кметът дава своята версия за враждата си с депутата от ГЕРБ и бивш шеф на полицията в областта.

Регионът среща мощи на светци и праведници, челно заглавие на първа страница. Днес християнските реликви са в Свиленград, а на Димитровден – в Димитровград, допълва вестникът.

Привикват в полицията Емил Георгиев за незаконен протест, акцент от 2-ра. Усилията на еколога да влезе в медиите се увенчаха с успех. Освен него обяснения в МВР давала и шефката на обединения съюз на пенсионерите в Хасково Атанаска Митева.

Политици, не яхайте третата възраст, заглавие на коментара на трета страница, който е посветен на тази тема.

Митко пали 10 000 бали в Доброселци, водещо на 3-та. 18-годишният подпалвач бил засегнат от думите на стопанина „мръсен мангал” и драснал клечката на две сгради, едната от които – бивше училище.

Проф. Ив Лувард става консултант в МБАЛ Хасково, акцент от 4-та. Бащата на инвазивната кардиология бе в хасковската болница в петък.

И през октомври – над 30 градуса, пише още на страницата. Температури над средните за сезона ни очакват през месеца.

Левски и Ботев не са се виждали никога, друг развенчан мит за Апостола от проф. Иван Стоянов. Според него срещата между двамата колоси на националноосвободителното движение е измислица и не намира потвърждение в историческите източници. Проф. Стоянов смята, че романтичната история за воденицата край Букурещ е легенда.

Теодосий Спасов след 5 г. отново свири в Хасково, акцент от 12 страница. За последната вечер на джаз феста в театъра, в която свири и кавалът на планетата, както го наричат.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини