Боб с наденичка откри 4-я сезон на Социална трапезария

Боб с наденичка, кофичка кисело мляко и хляб посрещнаха 99 крайно нуждаещи се хасковлии в 4-тото издание на проекта „социална трапезария“. Храненето става в стола на училище „Паисий Хилендарски“ от 12 до 14.30 часа.

Проекта се изпълняваза 4-та поредна година от хасковският ресторантьор Николай Траилов и има изключителен успех сред хасковлии. Клиенти на социалната трапезария са бедни, болни и трудно подвижни мъже и жени, които разполагат с нищожни или никакви доходи. За участие в социалната трапезария са необходими заявление и копие от ТЕЛК-решение. После информацията се пресява при социалните, за да се откроят най-нуждаещите се. 

Приемат се заявления дори и в момента, защото участниците в трапезарията непрекъснато варират. След 5 неявявания, класираният отпада от списъка и на негово място влизат резервите. 

Заради различната степен на инвалидност на записаните, се допуска храната да се взема от роднини, срещу представяне на лична карта на лицето. Разбира се, това е необходимо само първия ден, после персоналът на трапезарията научава наизуст своите клиенти. За разлика от предишните програми, тази продължава на обичайните 3-4 месеца, а цели 7 - до 30 април следващата година. Стойността на проекта е 32 хиляди лева. 

Изключително приятно впечатление направи наличието на полицейска патрулка пред входа на стола на "Паисий". Униформените бяха безценни при регулиране на движението по бул. "Илинден", заради пресичащите трудно подвижни хора и многобройни ученици.

Г.Христов

Храната се взима срещу представяне на лична карта
Някои предпочитаха да хапват в стола
Повечето предпочитаха за вкъщи
Записванията продължаваха постоянно
Други пък се търсеха в списъците
Хасковските полицаи на място регулираха движението
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини