Стоян Радичев облече модели за феста на Капанов

Авангардният асеновградски дизайнер Стоян Радичев облече моделите на XV Международен Фестивал на прическата и красотата, организиран от стилист Капанов. Той се откри снощи в зала 7 на НДК, която се оказа тясна за цялата феерия от цветове в последната му колекция от булчински и абитуриентски рокли, съобщава в. "Марица". Това е първата съвместна изява на тандема Капанов-Радичев. На форума, който традиционно събира нашумелите имена във фризьорското изкуство от Италия, Франция, Германия, Русия, Полша, Австралия, Бразилия, Украйна, Швейцария, самоукият майстор от Асеновград заложи на декорациите с кристали. Те идват на мястото на флоралните мотиви, дантелата и цветята, твърди Радичев.

Ярките цветове се запазват, като на подиума ще има място и за класическото черно, червено, синьо и кралско синьо. Според Радичев актуални през 2013-а ще са роклите в римски стил, с различни преплитания на платовете и фини драперии около формите на тялото. За да подчертае талията, дизайнерът залага на корсетите. Но не на познатите модели в две части, а вградени в самата рокля.

Името на младия талант Стоян Радичев нашумя покрай бляскавия спектакъл на Мис Мерилин 2011-а, в който участничките дефилираха с модели от последната му дизайнерска колекция вечерни рокли. С негови тоалети се случиха и някои от конкурсите “Мис лято”. Стоян Радичев се запалил по официалните рокли преди 4 години, когато китайският внос го отказал от предишния му бизнес - производство на дънки и дънкови облекла.

Източник: в. Марица

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини