14 °C

ГЕРБ иска отмяна на решение на ОбС в Асеновград

Групата на ГЕРБ в ОбС - Асеновград ще внесе възражение до областния управител Здравко Димитров относно гласуваната на последната сесия промяна в инвестиционната програма на общината, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ Пловдив - област. В него съветниците ще настояват да бъде отменено решението, тъй като според тях, то е взето при манипулиран вот.

Промяната в инвестиционната програма беше подложена на гласуване 2 пъти - при първия гласуваха 16 души, което не е достатъчно, за да мине предложението.

"При повторното гласуване се оказа, че са преброени гласовете на 17 съветника", обясни председателят на групата на ГЕРБ Костадин Яков. "Заради съмнения, поискахме разпечатка и от нея стана ясно, че за гласувал е посочен колега, който не е в залата", допълни Яков. Възмутени от манипулацията, ГЕРБерите напуснаха общинското заседание.

"Считаме, че управляващото мнозинство от БСП, СДС, ДПС, НДСВ в Асеновград за пореден път демонстрира безпардонно отношение към гражданите на общината. Да манипулираш гласуване по най-важната точка от дневния ред в една сесия е не само в разрез с нашите политически принципи за прозрачност, но и управленска и човешка непочтеност", категорични са от ГЕРБ - Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини