Съмнителен пакет отложи временно старта на рали Хеброс

Старши комисар ТодорЧонов (вдясно) и директорът на състезанието Недялко Перов разясняват на журналистите в пресцентъра на рали Хеброс фактите около откритата учебна граната.

Снимка: rallyxpress

Пакет със съмнително съдържание отложи временно старта на рали Хеброс 2012 днес. Около 7 часа в полицията е било съобщено, че край трасето между Гълъбово и Марково, в сектор, където обикновено се разполагат фоторепортерите, е бил намерен съмнителен пакет, в който най-вероятно има граната. В момента районът е отцепен от служители на ОДМВР – Пловдив, на мястото са и специалисти от СДОТО. След приключване на работата им стартът на състезанието ще бъде даден.

Граната е била учебна и е останала на мястото за зрителите, след като през миналата седмица там е имало обучение на военните, съобщи БТА.
Фактите около инцидента бяха разяснени на специална пресконференция на старши комисар Тодор Чонов, който е директор на РДВР Пловдив и директорът на рали Хеброс Недялко Петров.
Решението на дирекцията на състезанието днес е била първо да се спре състезанието, за да се осигури сигурността на състезатели и публика.
Втората част на ралито продължава по нов график, като промените са направени така, че днес да бъдат изпълнени повече от 60 на сто от планираните километри, при който вариант организаторите могат да присъдят пълния сбор от точки за първенството.



Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини