Правят нова експертиза по делото за шестимата прегазени младежи

Присъдата. 3 май 2012. Хасковски окръжен съд

Пловдивският апелативен съд назначи нова комплексна съдебно-медицинска и автотехническа експертиза по делото за катастрофата в Симеоновград, при която на 23 април м.г. загинаха шестима младежи, съобщи БТА.

Делото е образувано по жалба на подсъдимите Данаил Георгиев и Живко Желев, които бяха осъдени от първата инстанция на 12 и 10 години затвор. 24-годишният Данаил, който е карал автомобила в нетрезво състояние, бе лишен и от правото да шофира за срок от 15 години, а 20-годишният му братовчед Живко, който му е предоставил колата, няма да има право да сяда зад волана 13 г.
Присъдите обаче бяха обжалвани и от гражданските ищци.

Днес апелативните магистрати дадоха ход на делото, а адвокатите на двамата обвиняеми поискаха новата експертиза, предаде Дарик радио. На 3 декември, когато ще е следващото заседание, експертите ще трябва да посочат какво е било положението на пътниците и какъв точно е механизмът на получените травми от жертвите и пострадалите.

Според мен и много хора не съм карал аз, а Христо Иванов. Не знам дали е пил и защо не са му взели кръвна проба. Още от първия ден го водят свидетел. Очаквам от съда да докаже кой е истинският виновник, а за себе си оправдателна присъда”, каза пред журналисти Данаил Георгиев.

Защитникът на братовчед му Живко - Димо Стоянов припомни, че Данаил е намерен след катастрофата на задната седалка, а кракът му е бил счупен от предната.

Родителите на загиналите Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир и Евгени, които бяха в залата, обаче са категорични, че виновникът е ясен и това е Данаил.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини