Хасковски специалисти церят болните в Симеоновград

д-р Соня Петрова прегледа 20 души до обяд, сред които Гери Горанова

Специалисти от МБАЛ -Хасково прегледаха болните в Симоеновград днес.

Инициативата за петте изнесени лекарски кабинета е на шефа на многопрофилната хасковска болница д-р Славчо Близнаков.

Още от сутринта в града край Марица, където хората си имат само джипита, се извиха опашки за преглед при специалист. За да бъдат обхванати всички желаещи в приемните-по кардиология, неврология, уши, нос, гърло, по очни болести, и педиатрия, работеха по няколко лекари. Най-много чакащи имаше пред кабинета на кардиолога д-р Соня Петрова. До 11 ч. от тям бяха минали вече близо 20 пациенти. Повечето от тях се оказаха стари познайници на лекарката от отделението в хасковската болница. Докторите са по покана на местната община. Неколцина бяха с исхимична болест, други -с високо кръвно или прекарали инсулт.

Изнесените приемни, прегледите в които са абсолютно безплатни, се правят за първи път в Симеоновград. Хората, който се прегледаха при специалистите останаха благодарни и доволни. Приемните са удобни, защото така се пестят пари и време на симеонвградчани. Повечето днес споделиха, че досега са ходили с направление при специалисти в Хасково, Харманли или Стара Загора. Ако прегледите на място в родния им град станат традиция, какъвто е замисълът, те ще могат да си отдъхнат от дългите воаяжи, на които са поемали досега, за да им бъде осигурена здравна грижа.

М. Манолова

85-годишният Желязко Демирев, който от години има проблеми със сърцето и високо кръвно, получи нови насоки за лечението си след прегледа при кардиолога

опашката пред кардиологичната приемна не намяля  през целия ден
Много от хората минаха и през очния кабинет
...дори и четириног пациента чакаше чинно пред сградата на болницата в Симеоновград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини