Антиислямистки билбордове в Пловдив

"Това ли ни чака?" и снимка от радикален ислямистки протест, на която се вижда плакат с текст: "Islam will dominate the world. Freedom can go to hell" (Ислямът ще доминира над света, Свободата може да върви по дяволите). Такива блилордове могат да се видят от няколко дни в Пловдив.  

Пред Дарик радио лидерът на НИЕ (Национален Идеал за Единство), инициатори на акцията, заяви, че в случая не става въпрос за религиозна или верска нетърпимост, а за отправяне на предупреждение към обществеността за заплахата, пред която е изправена България". По думите на Петко Атанасов, заради закъснялата реакция на българската държава, сега е налице опасност за конституцията на България, "защото проповядването  за създаване на верска държава-халифат и въвеждането на ислямското право-шерият е работа срещу конституционния строй и въобще срещу демократичните принципи  на обществото ни."

В тази връзка Петко Атанасов задава въпроси като как забулените момичета от циганската махала в Пазарджик ще ходят на училище, ще се снимат за лични карти и други документи, ще постъпват на работа и ще бъдат идентифицирани от органите на реда, ше ходят ли въобще те на работа и ще учат ли, как ще се случи там неслучилата се досега ромска интеграция.

Реакцията на НИЕ е именно във връзка с делото в Пазарджик срещу 13-те имами, подсъдими за разпространение на радикален ислям.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини