13 °C

Двама спипани с дрога след гонка край Кемера, 42-годишна с над кило марихуана в дома си

Трима мъже от Пловдив и жена от село Мирово бяха заловени при специализирана полицейска операция, проведена от служители на група "Наркотици" при сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и техни колеги от секторите "Специализирани полицейски сили" и "Престъпления по пътищата" при Областната дирекция наполицията.

По време на операцията бяха иззети над 1250 грама марихуана.

На 27 ноември около 19 часа в района на комплекс "Кемера" е бил спрян за проверка лек автомобил БМВ, в който пътували П.И. на 25 г. и И.Т. на 26 г. Зад БМВ-то се е движил лек автомобил Мазда, който не спрял на подадения полицейски сигнал със "стоп палка" и с висока скорост продължил пътя си.

След кратко преследване колата, в която били К.Г. на 20 г. и 19-годишно момиче, принудително е била спряна. При претърсване в двата автомобила са били открити 0.94 грама марихуана. В хода на разследването е станало ясно, че същия ден в землището на Мирово П.И. и И.Т. са взели от 42-годишната М.А. около 100 грама марихуана. Под мост на река Марица между селата Мирово и Милево те дали 95.96 грама от дрогата на К.Г. Тогава двете коли тръгнали за Пловдив. Когато К.Г. видял полицаите на пътя, изхвърлил от Маздата наркотика, който по-късно е бил намерен при огледа на района.

На следващия ден в дома си в Мирово е била заловена и М.А. В жилището й са били открити 1 кг. и 158 грама марихуана. В Пловдив в ареста за 24 часа са били задържани П.И., И.Т., К.Г. и М.А.

След изтичане на този срок П.И. ,И.Т. и М.А. са били приведени в следствения арест за 72 часа.

Още двама младежи бяха заловени с наркотици в Пловдив. В сряда около 14 часа на ул. "Сполука" полицаи от Шесто РУП задържали 14-годишно момче с 22 найлонови торбички с марихуана с общо тегло 3.78 грама. По същото време и на същата улица е бил заловен и Л.Т. на 21 г., от когото тиинейджърът бил купил дрогата. При личния обиск у Л.Т., който е известен на полицията и осъждан за кражби и притежание на наркотици, са били открити 0.112 грама марихуана. Двамата младежи са задържани в ареста за 24 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини