Борисов: Не можем да допуснем Македония да ни краде историята. Преглед на печата

„24 Часа": Борисов: Не можем да допуснем Македония да ни краде историята

Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати, и ние не можем да допуснем да ни се краде историята. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, съобщиха от правителствената информационна служба.
По отношение присъединяването на Македония към Евросъюза страната ни винаги е подкрепяла Македония изцяло - както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО.


„Труд": Алексей Петров пуснат под домашен арест

Пуснаха Алексей Петров под домашен арест. Софийски градски съд реши на днешното заседание да промени мярката за неотклонение на Петров в по-лека. Той беше задържан с мотива, че е подбуждал да лъжесвидетелстват свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева.
Съдът не споделя довода на прокуратурата, че е необходимо ново обстоятелство. Един от критериите е разумният срок, в който би следвало да продължи задържането. Искането на защитата за по-лека мярка е допустимо. Това каза съдия Румяна Ченалова, която прочете решението на съда за промяна в мярката на Алексей Петров, подсъдим по делото „Октопод".

„Стандарт": Арестуваха син на ексминистър за ДДС

Син на ексминистър падна в капана на операция "Универсалният". Антимафиоти удариха банда, която въртяла ДДС измами с внос на храни в България от страните от Евросъюза. Лидер на тази група е син на бивш министър на земеделието от 92 до 94 г. В схемата участва дъщеря на бивш митничар, както и небезивестният Мравката, съпричастен към убийството на бай Миле. "Преди дни обявихме, че син на бизнесмен беше част от операция "Захарно петле". Тези неща са взаимно свързани", обяви вчера в Благоевград вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Дума": Арестуваха 11 футболисти за "черно тото"

11 футболисти са задържани за незаконни залагания в Бургас. Окошарените са от Черноморец и от втородивизионния Нефтохимик. На 4-ма ще бъдат повдигнати обвинения. До арестите се стигна след двумесечно разследване. Станаха ясни имената на само 5-ма играчи - Румен Трифонов, Преслав Йорданов и Пламен Димов от Черноморец, и Галин Димов и Любомир Божинов от Нефтохимик. Димов е син на известния в миналото футболист и треньор Диян Петков. Трифонов пък е бивш национал и играч на ЦСКА, а Йорданов е юноша на Локо Сф.

„Новинар": Сигнал за бомба затвори мола на „Цариградско"

Сигнал за бомба е подаден за мола на бул. "Цариградско шосе", съобщиха от МВР, предаде БГНЕС.
Сигналът за поставено взривно устройство е подаден на тел. 112 пет минути преди 17 ч. Всички граждани са евакуирани от мола. На мястото се прави оглед.
Припомняме, че сигнал за поставено взривно устройство опразни днес сградата на Съдебна палата в столицата. Сигналът за бомба е подаден от анонимен глас на 112 в 08.15 часа. Анонимният глас казал, че взривът е поставен в Софийски градски съд (СГС), който се помещава в сградата на палатата. Днес сигнали за бомби бяха подадени и за двете съдебни палати във Варна.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини