Студът взе два живота. Спасиха 85 закъсали автомобила

Двама души са починали заради студа и влошената метеорологична обстановка във Варненско, съобщават отЦентъра за Спешна медицинска помощ във Варна. Единият човек е открит замръзнал в колата си в Старо Оряхово, а другият е открит и в района на бул. "Владислав Варненчик" във Варна. Oбстановката в града и областта е изключително тежка и обслужването на адресите става трудно. Екипите на центъра не могат да достигнат до община Вълчи дол, където има родилка, защото пътищата са затворени. До село Каменар също няма достъп.

В осем общини на Варненска област вече е обявено бедствено положение, съобщи БНР. Това са Аврен, Аксаково, Вълчи дол, Долни чифлик, Бяла, Суворово, Дългопол и Ветрино.

За първите 12 часа на денонощието екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са получили над 100 сигнала за произшествия в страната

Към момента пожарникарите и спасителите участват в 17 спасителни операции - от снежните преспи са освободени 85 закъсали превозни средства и са евакуирани и превозени 426 човека, от които 73 деца.

Бедствено положение в обявено на територията на област Шумен, разградските общини Исперих и Самуил, общините Суворово, Вълчи дол, Бяла и Дългопол - област Варна и бургаската община Руен.

В 200 населени места има проблеми с електрозахранването.

Проходът Хаинбоаз е отворен, като последователно се пропускат по няколко автомобила.

Звената на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" поддържат постоянна връзка със структурите на местната власт, Агенцията "Пътна инфрасткруктура" и областните пътни управления. В засегнатите области са въведени плановете за действие при бедствено положение, като в готовност е приведен наличният състав и техника.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини