Здравко Димитров и Силвия Хубенова се срещнаха с жени политици от Бурса

Снимки: Пресцентър Областна адаминистрация Пловдив

Представители на женското крило на управляващата в Турция "Партията на справедливостта и развитието", съветникът на кмета на Бурса Емир Джамал и турски студенти, обучаващи се в Пловдив, се срещнаха с областния управител Здравко Димитров. По желание на гостите на срещата в Областна управа са присъствали депутатът Силвия Хубенова и представители на ПП ГЕРБ – Жени Пловдив област.

Основната тема на разговорите беше създаването на контакти, с цел подпомагане развитието на културния обмен и туризма между област Пловдив и област Бурса, съобщават от пресслужбата на Областна администрация.

От разговорите е станало ясно, че в Бурса живеят над 300 хиляди български изселници. Много от тях поддържат добри отношения с България, много от тях правят бизнес тук, децата им също завършват образованието си в наши университети. Представителите на женското крило на "Партията на справедливостта" са уверили областния управител, че тепърва ще се реализират добри бизнес отношения между двете области. Предстоят съвместни проекти между БУЛТИШ - организацията на българските и турски бизнесмени в България и организацията на бизнесмените от Балканите в Бурса.

При срещата е било подчертано, че все повече жени в Турция започват работа в партийните организации и именно те са двигателят за осъществяването на повечето международни проекти. Народният представител Силвия Хубенова и представители на женската организация на ГЕРБ в областта също са подкрепили твърдението, че жените все по-мощно влизат в политиката и тя - политиката, правена от жени, е по-умерена и по-миролюбива. Дамите са се договорили за съвместни срещи, на които да бъдат обсъдени реални съвместни проекти.

По време на разговорите областният управител отново постави и темата за създаването на  директна авиолиния Пловдив - Бурса, информират още от пресцентъра. Здравко Димитров е поискал от дамите да лобират пред местната власт за по-бързото стартиране на полетите.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини