Реакция на съветниците в залата след отчета на кмета Караиванов: Никаква

Нито един въпрос не предизвика отчетът на кмета Емил Караиванов на вчерашната редовна сесия. Ако в заседателната зала имаше представители на местната опозиция в лицето на съветниците от ГЕРБ, то към онези няколко минути това не личеше по нищо. След изчитането на свършеното през изминалата 1 година от мандат`2011 - 2015 не последва никаква реакция. Ни вопъл, ни стон, би обрисувал най-точно ситуация поета.

Самият градоначалник не скри изумлението си, че нито бе запитан, нито чу коментар или поне опит за такъв. Така 24-те страници от документа бяха приети с открито гласуване.

Само няколко точки (б.р. - от дневния ред) по-късно обаче опозицията вече не бе в такова учудващо лежерно състояние и реагира остро на докладна записка за откриване на процедура по отдаване на изоставен общински публичен имот, ползван някога за база на клуба по кану-каяк. Костадин Яков и Ангел Димитров бяха категорични, че не е нужно да има подобна процедура, тъй като трениращите така и така го ползвали за база от години, въпреки липсата на договор с общината.

Недоволство в групата на Граждани за европейско развитие на България предизвикаха и условията за участие в конкурса за отдаване под наем на 23 общински терена за поставяне на будки за вестници/цигари и също толкова спирки в определени точки на Асеновград. Те обвиниха управляващите в налагането на дискриминаионни условия, като например, че фирмите, които могат да кандидатстват, трябва да имат 3 милиона лева оборот за миналата година, да открият нови работни места и да развиват дейност поне в 3 общини. От ГЕРБ предложиха облекчаване на условията, за да могат повече фирми да подадат оферти, но предложението беше отхвърлено. 

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини