Нина Кисова и Красимир Кръстев са Башмайсторите на станимашките сармички и домашното вино (снимки)

Станимашките сармички окончателно превзеха сърцето на Ути Бъчваров и водещият ги провъзгласи за свое любимо мезе.

Богата програма с много музика и кръшни хора съпъстваха празника на виното в Асеновград тази година. От чешмата на църквата "Св. Богородица Успение" – Рибната, наистина потече обещаното от общината вино, след което Ути поведе дългото шествие до централния площад. Там то бе посрещнато от събралата се вече тълпа, която загряваше с руйно вино под звуците на Виевската фолк група. След като двете групи се сляха в една, започна и празничната програма. Участие в нея взеха Петя Буюклиева, която не скри вълнението си от поредната среща със своите съграждани, танцовите формации "Дивна" и "Станимаклийче". От бъчвите на спонсорите от "Винзавод Асеновград" и винарска изба "Дядо Пламен" се лееше безплатно вино, бонбонена фабрика "Алпи" черпеше наред с бонбони, а баничарница "Боби Рач" радваше с баници. През това време финалистите в двата конкурса - за сармички и домашно вино`2012, тръпнеха в очакване на обявяването на победителите.

За башмайсторка на станимашкия тънък специалитет - вкусните и неповторими мини сармички, бе избрана Нина Кисова. Кметът Емил Караиванов й връчи наградата -  грамота и 50 лева. Нина прие с радост поканата на Ути Бъчваров да гостува в предаването му "Бързо, лесно, вкусно", където да разкрие тайната на своето кулинарно изкушение.

На второ място бе класирана Пенка Караджова (грамота и парична награда от 40 лв.). Трети във вкусната надпревара се оказа Тодор Димитров (грамота и 30 лв.). И тримата бяха оценени за направените от тях зелеви сармички и с ваучери на стойност 50 лв. за услугите на фризьорски салон "Соня".

В категорията "Лозови" безапелационният победител се оказа семейство Кацарови.

При винарите в конкурса "Най-добро домашно вино", реколта 2012 г., овациите обра Красимир Кръстев от Брестник. Освен голямото буре, той грабна сърцата на публиката, на винарски магазини "Тоника метал" и "Златна бъчва", които също му връчиха награди, както и "Ротари клуб" - Асеновград и Съюзът на предприемачите.

Среброто във виното взе Борис Борисов, а на трето място се класира Христослав Манолов.

Празникът продължи в ресторант "Асеновец", където за настроенитето на гостите се погрижиха танцов състав,  народната певица Румяна Попова, талантът на България`2012 Криси Арабаджиева и оперни изпълнители.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини