1 600 лева глоба за сервитьорката, поднесла алкохол на тийнейджъри в "Тропикана"

1600 лева в полза на държавата е глобата, която Районният съд в Асеновград наложи на сервитьорката, задържана в края на септември м.г., за това, че е сервирала алкохол на непълнолетни в кафе-аперитив "Тропикана".

А.Д. се е защитавала сама по време на заседанието. Тя се е признала за виновна и е заявила, че искрено съжалява, задето е поднесла без много да се замисли алкохол на тийнейджъри.

В мотивите на съда е посочено, че управителят на заведението А.Х. редовно инструктирал персонала, включително и барманите, че не трябва да продават алкохол на момичета и момчета под 18 г. Писмен инструктаж обаче липсвал.  

Вечерта на 29 септември 2012 г. непълнолетните В-Д.Н.А., С.С.Ш., С.Ф.М., П.С.П. и Х.С.Д., посетили "Тропикана", като седнали навън покрай река Чая. Обвиняемата им взела поръчката - по едно уиски, безалкохолни и тонизиращи напитки. Въпреки че личало, че нямат нужните години, тя не им поискала лични карти, не уведомила нито шефа си, нито бармана. Нахаканите тийнове приключили набързо с поръчаните питиета, след което си поръчали общо 1 бутилка. Пресушили и нея, след което чинно си платили сметката.

Същата вечер в заведението седнали и други непълнолетни -  А.В.Х. и Р.Г.Е., заедно със свои съученици. И те на свой ред били обслужени безпроблемно – по бира на човек. Към групата се присъединил и П.С.П., който до този момент стоял на друга маса.

Вероятно случаят така и щеше да мине незабелязан като немалко други подобни, ако, вследствие на голямото количество изпита "огнена вода", на С.С.Ш. не му бе прилошало. Опитите на другарите му по чашка да го освестят с набързо купени от близката аптека средства не сполучил. Младежът бил трудно контактен и на виделите се в чудо приятели им се наложило да викат "Спешна помощ".

С.Ш. бил транспортиран до болницата с линейка, а полицията била уведомена за случилото се.  

При определяне на наказанието на А.Д. съдът е взел предвид младата й възраст, признанието й на вина и разкаянието, което изразила, а също и факта, че е с чисто съдебно минало, работи на минимална работна заплата, живее сама и няма допълнителни доходи.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

Asenovgrad.net

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини