Асеновград - Поповица или пътят - убиец

Пътят-убиецт. Така в Пловдивско наричат 20-километровата отсечка от Асеновград до Поповица, осеяна с огромни дупки. Въпреки че се води третокласен, пътят е изключително натоварен и само по случайност досега няма жертви. Това разказва в свой материал bTV, провокирана от сигнали на зрители, които "гледат със завист репортажите за ремонтираните отсечки в страната, а тяхната стои в този вид повече от 3 години".

Шофьорите казват, че единственият начин за придвижване по пътя е да карат на зиг-заг - ту в лява, ту в дясна лента. Това се прави, за да се избегнат големите повреди по колите заради огромните на места дупки. Особено опасно е трасето между селата Болярци и Богданица. По отсечката често минават и ТИР-ове, тъй като това е най-пряката връзка на Смолян с Бургас и Варна. Трасето се използва и за обходен маршрут, когато по основния път Пловдив-Поповица стават тежки катастрофи. Дупките на пътя са толкова много, че ако човек иска да кара безпроблемно трябва да си направи собствена карта на неравностите. По разбития път едва лъкатушат и линейките

Пътят е включен в Лот 15 по проект "Транзитни пътища". От Областно пътно управление твърдят, че има одобрен работен проект за ремонт, се казва още в материала на bTV. Цитират кмета на Садово Димитър Здравков, който казва: "Постоянно получаваме писма и имаме уверения, че нещо ще стане, но искам да кажа, че в инвестиционната програма не го виждам този път заложен за ремонт, което означава,че най-вероятно няма да бъде направен". От ОПУ - Пловдив  обещават, че пътят все някога ще бъде оправен. Ремонтните работи се бавели заради липса на финансиране. И дано докато се намерят пари, отсечката, наричана "пътят-убиец", не оправдае категорично името си.

Факт е, че няма по-лош път в цялата републиканска мрежа от този. Основният ремонт трябваше да започне още в края на 2009 г., но това така и не стана. "Няма пари за строителство на пътя Пловдив - Асеновград и Асеновград - Поповица и проектът няма да бъде реализиран и тази година", заяви преди дни депутатът Петър Мутафчиев, получил отговор на свое питане по темата по време на последния парламентарен контрол от регионалналния министър Лиляна Попова.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини