Приеха Бюджет`2013, ГЕРБ не покрепиха свои предложения в инвестиционната програма

34 191 870 лв. е бюджетната рамка на община Асеновград за 2013 г. Като приоритети съветниците утвърдиха разходи като заплати, осигурителни плащания, обезщетения, помощи, стипендии и медикаменти, храна, отопление, осветление, както и издръжката на социалните, здравните и образователните заведение. Сумата за обезщетения и помощи е 70 000 лв. (параграф 42-14).

Комисията направи предложение за изменение в субсидиите за спортните организации, но общинските съветници не го приеха и гласуваха предложеното разпределение на средствата в съотношението, дадено от кмета Емил Караиванов. Утвърден бе списъкът на учителите, на които ще се покриват част от транспортните разходи до местоработата в друго населено място.

Общинският съвет се съгласи временният недостиг на средства по извънбюджетната сметка за финансиране на проекти по Оперативни програми да се покрива от временни безлихвени заеми от бюджетната сметка до възстановяването им от Управляващия орган.

Бюджетът бе приет с 19 гласа "за". Четирима гласуваха "против", а 8 се въздържаха. С 19 гласа "за", 2 "против" и 10 "въздържал се" бе приета инвестиционната програма за годината. Средствата залегнали в нея са малко под 6 510 000 лв.

Интересен факт е, че макар четири от предложенията на съветниците от ПП ГЕРБ да са включени в инвестиционната програма, никой от тях не гласува "за". "Направих си труда да включа вашите предложения в инвестиционната програма. Те щяха да бъдат и мой приоритет, защото вие представлявате част от избирателите, от гражданите на Асеновград. Учудвам се, че не подкрепихте своите предложения. Как аз тогава да ги имам като приоритет? И какво да обясня на жителите на ул. "Славянска" или ул. "Наречен" например? Че хората, които са внесли техните подписки при мен, не са ги подкрепили? Добре, вие отговорихте", обърна се риторично от трибуната към съветниците от ГЕРБ градоначаникът.

Според тях капиталовата програма е куха, защото половината от средствата са заложени като нереални приходи от продажби.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини