Телефон 112 прегря заради силния вятър, най-много сигнали от Пловдивско

До 15 часа днес на тел. 112 са получени над 110 сигнала за произшествия, причинени от силните ветрове, съобщават от МВР.

Най-много са сигналите на територията на област Пловдив – 24. В София пожарникарите са реагирали на 15 произшествия, а колегите им от Хасково на 13.

И към момента огнеборци и спасители участват в 20 аварийно-спасителни дейности.

На всички посочени адреси са изпратени дежурни пожарни и спасителни екипи. Основната част от аварийните дейности са свързани с отстраняване на паднали дървета, елементи от покривни конструкции (керемиди и комини) и мазилки.

От полицията припомнят правилата за безопасното поведение при силни ветрове и смерч:

Търсете подслон и бъдете възможно най-кратко време на открито. Когато сте навън трябва да внимавате за падащи отломки и други предмети. Силните ветрове и смерчът засягат предимно горните етажи и тавански помещения. Преценете и ако е необходимо, използвайте за убежище мазето на сградата. Ако сте далеч от дома си, за временно укритие можете да използвате обществените сгради и подлези. Когато сте на път и не можете да намерите бързо подслон, е добре да спрете автомобила далеч от електропроводи, дървета и надвиснали скални маси.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини