Шофьор, причинил зверска катастрофа – неправоспособен

Загиналият при зверския сблъсък водач на Рено е бил без книжка.

31-годишният мъж е карал автомобила си без да има необходимия документ за това, съобщи говорителят на областната полицейска дирекция Даниела Малчева, цитирана от БТА. Мъжът никога не си е вадил шофьорска книжка, допълни Малчева. Все още няма официална информация за името на загиналия шофьор. Знае се само, че е бил на 31 години, а пътуващият до него, който също не оцеля при сблъсъка, е бил с година по-малък. Третият мъж, возещ се в автомобила-убиец, също на 31 години като по чудо е оцелял и в момента се намира в болницата в Русе със счупени ръце и крака. Животът му обаче е извън опасност, съобщиха от болницата.

Припомняме ви, че  автомобилът, марка Рено, е излязъл от пътя и се е забил в дърво. На място са загинали водачът и пътуващият до него мъж. Ударът е бил толкова силен, че дошлите на мястото спасителни екипи е трябвало да режат ламарините на колата със специална техника, за да измъкнат заклещения оцелял и телата на двамата загинали.

Новината, че водачът на Реното е бил неправоспособен отново предизвика дискусия по наболелия проблем с шофьорските книжки и по-точно с липсата на достатъчно контрол върху водачите, които карат, без да имат позволение за това. Според статистики на КАТ голям процент от катастрофите в страната са предизвикани именно от шофьори, които карат без книжка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини