Софиянец вади по 65 бона на ден. Преглед на печата

„Труд": Плевнелиев: ЕК ще ни помага по пътя на ценообразуването в България

Проверката на Европейската комисия чрез две дирекции ще ни помогне да посочим всичко по пътя на ценообразуването в енергетиката. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по повод оплакване на ЧЕЗ пред Европейската комисия.
„Очакваме старт на проверките на Европейската комисия чрез главна дирекция „Енергетика" и Главна дирекция „Конкурентноспособност". България ще си напише добре домашното и то заедно с европейските експерти. Очакваме ги да дойдат всеки момент. Ще ни помогнат да посочим всичко по пътя на ценообразуването в България и да завършим един пълен обем на проверки", заяви държавният глава.

„Дума": Сергей Станишев: Само Коалиция за България може да свали ГЕРБ от власт

Само Коалиция за България е в състояние да свали ГЕРБ от власт. Това послание отправи вчера лидерът на БСП Сергей Станишев. Пред близо 500 гости в НДК той представи управленската програма на БСП и политическите ангажименти на левицата в предизборната кампания. В зала 6 на НДК, за да чуят идеите на Коалиция за България, дойдоха посланици, водачи на листи на БСП, синдикалисти, работодатели, общественици. Кампанията на левицата ще мине под посланието "Да върнем България на хората - свободна, перспективна, социална".
За първи път от 1997 г. България провежда предсрочни избори, това означава, че се е случило нещо извънредно - стотици хиляди граждани излязоха да протестират и поискаха промяна, изтъкна Станишев.

„24 Часа": Младенов пътувал с билет за 37 255 лева

Малко преди да падне правителството, външният министър Николай Младенов е пътувал с билет на "Луфтханза" за 37 255 лв., съобщиха вчера от ВМРО.
Зам.-лидерът на партията Ангел Джамбазки внесе сигнал до премиера Марин Райков с искане за спешна проверка по случая. Според копието от билета Младенов е излетял на 24 януари от Ербил, Ирак, и е кацнал в София на 3 февруари.

„Стандарт": Софиянец вади по 65 бона на ден

Софиянец е шампион по законни доходи за 2012 г.
55-годишният мъж е заработвал по 65 000 на ден от заплати и хонорари. Той е спечелил 14,3 млн. лв. през миналата година, за които е платил 10% данък, огласиха от Националната агенция за приходи. Напук на кризата най-богатите българи печелят все повече. През миналата година най-високият обявен доход беше 13 млн. лв. Освен това първите 50 от списъка на данъчните отличници са изкарали общо 117 млн. лв. през 2012 г., докато през 2011 г. са заработили 98 млн. лв. доходи. В Топ 10 на най-богатите влизат и две жени. Най-заможната дама е 43-годишна варненка, която е обявила 3,5 млн. лв.
Освен нея и столичани сред десетте най-богати влизат двама търновци и бизнесмен от Бургас.

„Новинар": Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили по Дунав мост

От 19.00 часа днес е възстановено движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по Дунав мост, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
Моторните превозни средства се пропускат поетапно в едното платно. Трафикът се регулира от пътна полиция и е поставена необходимата сигнализация. Водачите на моторни превозни средства се призовават да спазват въведените ограничения на скоростта и указанията на контролните органи.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини