ЕСКОМ: Съдът да задължи главния архитект да издаде акт 16

Административният съд да отмени мотивирания отказ и да задължи главния архитект на Хасково Кремена Цонева да издаде акт 16 за новия офис на фирмата до Руската гимназия. Това поиска днес от магистратите адвокатът на ЕСКОМ Кирил Керанов. На днешното съдебно заседание главният архитект, редовно призован, не се яви. Не изпрати и адвокат.

На съда бяха представени документи - разрешения за строеж, протоколи за одобряване на различни етапи от строителството и преустройството на сградата, включително констативни актове за годност на постройката.

Сред мотивите на главния архитект за отказа е и липсата на разрешение за строеж на „ажурна ограда“, което Haskovo.net публикува няколко пъти. То е представяно многократно и в Архитектурата. Това обаче не попречи на главния архитект да твърди, че такъв документ не съществува.

Към делото бе приложена и административната преписка, заради която Кремена Цонева отнесе 200 лева глоба за неизпълнение на съдебна заповед. Цонева на два пъти не предаде папките на съда, за което й бяха поискани писмени обяснения и наложена глоба.

„От приложените документи се вижда, че след 2011 година общината тенденциозно отказва да издаде разрешение за експлоатация на сградата на фирмата. Затова искаме от съда да отмени мотивирания отказ на главния архитект и да го задължи в 7-дневен срок да регистрира строежа и да издаде удостоверение за въвеждане в експлоатация“, пледира адвокатът на фирмата.

Съдията Василка Желева трябва да реши казуса в едномесечен срок.

Тодор Кръшков

Сградата е напълно готова още преди година, но оттогава администрацията не дава разрешение за ползването й
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини