Продължава кампанията за спасението на пловдивчанката Ани

Продължава кампанията за набиране на стволови клетки (т.нар. костен мозък) за пловдивчанката Ани Паунчева. Само за три дни в началото на април регистърът е бил попълнен с около 130 нови потенциални донори, благодарение на отзовалите се на апела на семейството на Ани и на страницата Помогнете да спасим Ани.

Ето какво пише там: "В Клиниката по Хематология в Пловдив наистина полагат големи усилия да обработят всички желаещи да се включат и молбата ни е желаещите да имат търпение и по възможност да идват в периода от 12:00 ч. - 14:30 ч. понеделник, вторник и сряда. Персоналът, който подпомага за провеждането на кампанията, остава след нормалното си работно време и се събират смени за тях по над 12 часа. Това е и причината времето за прием да е толкова ограничено. Още веднъж адреса на УМБАЛ Св. Георги - бул. "Васил Априлов", първата сграда в дясно от входа, ет. 3.

В София може да се даде кръв всеки работен ден в Александровска болница, Лаборатория по Имунология тел. 02/92 30 496, от 8.30 ч. до 12.00 ч.

Линк за документа, необходим да се попълни предварително (може и на място) : http://dox.abv.bg/files/dw?a=1fdebaed74. При евентуална съвместимост, донорството на стволови клетки е подобно на даряване на кръв и не уврежда по никакъв начин вашето здраве."

Припомняме историята - 32-годишната Ани Паунчева, майка на 5-месечната Рая, страда от остра форма на левкемия. Само за няколко месеца, след като към призива да си помогне се включиха медии от цялата страна, бяха събрани 170 000 евро, необходими за нейното лечение.

Пловдивчанката е започнала химиотерапия веднага след раждането на дъщеричката си. Ани летя до Германия, където все още се търси подходящ донор. Въпреки че в германската листа има над 5 млн. донори, засега не е открит съвместим. Затова и у нас започна акция за търсене на такъв.

В България донорите на костен мозък са само 500 души. Даряването на кръвни стволови клетки няма нищо общо с донорството на органи и процедурата е напълно безопасна за здравето на донора, а с даряването на кръв може да се спасят човешки животи.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини