И четвъртокласниците целодневно

От 15 септември и четвъртокласниците в държавните и общинските училища ще учат по цял ден. Министерският съвет прие постановление, което ще се прилага от новата учебна година, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Децата в четвърти клас обаче ще остават в класните стаи по цял ден само при желание от страна на родителите и при наличие на необходимите санитарно-хигиенни условия.

От 2010 г. целодневната организация на учебния ден беше въведена поетапно за учениците от първи до трети клас.

"Този процес съдейства за преодоляване на някои проблеми и негативни явления в българското училище, свързани с отпадането на учениците, с понижаване на качеството на обучението, както и с увеличаване на силата на въздействие от страна на неформални групи извън семейството и училището", се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

Новата форма на обучение ще обхване 32 000 четвъртокласници и ще струва близо 5 милиона лева. Необходимите средства са осигурени по бюджета на Министерство на образованието. Тук не са включени пътуващите ученици от средищните училища, чието финансиране става по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини