Станимаклийчета в надиграване с хасковски танцьори

След три поредни сезона най-успешното танцово фолклорно състезание "Надиграй ме" се завърна в ефира на БНТ 2 и БНТ Свят. В рамките на 8 поредни броя в шоуто ще се състезават деца от самодейни танцови състави и ансамбли на възраст от 9 до 12 години. Всеки състезаващ се отбор ще се състои от 12 души - 6 момичета и 6 момчета.

В три кръга състезателите ще представят хоро по избор от региона с продължителност 2 минути под музикалния съпровод на оркестър "Дива река", както и танц на хореографа на състава. В последния трети кръг всеки отбор ще излъчи по една двойка, която ще се надиграва на ръченица.

Водещи на "Надиграй ме" за деца ще бъдат художественият ръководител и хореограф на ансамбъл "Чинари" Асен Павлов и Мария Кемал - 5-класничка от Националното танцово училище в София.

На 21 април, неделя, в надпреварата се включват и деца от Асеновград. Танцовият състав "Станимаклийче" ще се надиграва с хасковски състав. Предаването ще се излъчва директно директно по БНТ 2 и БНТ Свят от 20.45 часа.

Подкрепата за съставите ще я дават зрителите чрез sмs-гласуване.

Голямата награда на фолклорното състезание - почивка в курортен комплекс Албена, е подсигурена от "Международна фестивална програма - "Приятели на България".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини