Обмислят замразяване на цените на храните по Великден

Правителството обмисля нова акция за замразяване на цените на основни хранителни продукти за Великден.
Идеята за това обявиха министърът на икономиката Асен Василев и на земеделието Иван Станков, които присъстваха на откриването на изложението на български производители на храни в Пловдив, съобщава "Дневник".

Опитваме се да задържим цените на хранителните продукти за Великден, а напоследък има понижение в цените на яйцата и агнешкото месо, заяви пред журналисти министър Станков.

Министър Асен Василев обясни, че силно се надява в това и производители, и търговски вериги, да намерят начин всеки да има един хубав празник. Василев отбеляза, че условията за предлагане на продукция в търговските вериги трябва да бъдат абсолютно еднакви за всички производители от Европейския съюз и това са нашите партньорски задължения.

Целта ни е да подкрепим фирмите, за да виждаме повече български продукти и по-висококачествени стоки в магазините, те да стигнат и до европейските пазари, заяви още министърът.

"Държавата ще направи всичко възможно, за да стимулира производството на български хранителни продукти," коментира министърът на земеделието.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини