Сред похитителите на Лара имало полицаи?

Моника Добринова
В бандата, отвлякла и върнала Лара Банева на майка й, има действащи или бивши полицаи. Това твърди "Труд", като се позовава на анализ на криминалисти и експерти по сигурността.

10-годишното дете беше върнато живо и здраво в неделя вечерта след 47 дни в плен.

Заключението на експертите се опира върху най-малко 8 особености при развоя на събитията, сред които особената дързост на похищението, професионалното му извършване, както и начинът, по който момиченцето е върнато - Лара е била оставена пред тотопункт на около 50 метра от Шесто районно управление на МВР. Момичето е било докарано със сив Фолксваген голф и само е отишло в РПУ, откъдето се обадили на майка й и в ГДБОП.

Според анализа мястото е достатъчно близо, за да не се случи нещо по пътя на момиченцето и е в онзи диаметър от около 1 км около РПУ-то, където, както полицаите добре знаят, няма полицейски постове и патрули. Експертите смятат, че и отношението към Лара по време на пребиваването й в плен (определено като "добро") също не отговаря на типичното поведение на бандити.

До момента няма информация как и с кого е водена комуникацията за откупа и връщането на Лара. Засега прокуратурата и МВР не казват нищо конкретно за хода на разследването.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини