ГЕРБ изключи Мирослав Найденов

Бойко Борисов: На следващите избори ще гласуват за мен за президент
Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството на Мирослав Найденов в партията. Това стана след като бившият министър на земеделието обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в подслушване на всички министри от предишното правителство.

От партията обясниха, че до решението за изключване се е стигнало след многобройни обаждания на членове и симпатизанти от цялата страна и постъпили предложения от структури на ГЕРБ до Изпълнителната комисия.

В сутрешно телевизионно интервю Мирослав Найденов заяви, че всички министри от кабинета "Борисов" са били подслушвани със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов. Веднага след интервюто бившият земеделски министър беше извикан на разпит в прокуратурата, откъдето излезе със статут на защитен свидетел, беше му назначена и физическа охрана, каквато сам е поискал. 

Той беше разпитан във връзка с разследването срещу четирима бивши служители на полицията, обвинени, че са замесени в подслушване на политически опоненти на кабинета "Борисов".

В интервюто Найденов призова Цветанов да поеме отговорност и да напусне политиката. Цветанов, който оглавява предизборния щаб на бившата управляваща партия, отхвърли обвиненията срещу него.

Другите политически партии също призоваха Цветан Цветанов да се оттегли от политическата сцена след скандала. Лидерът на ГЕРБ обаче защити Цветанов и заяви, че самият той го е уверил, че не е имало незаконни подслушвания на политици.

По-късно през деня, по време на предизборна проява на ГЕРБ в Смолян, Бойко Борисов отказа да отговаря на въпроси за незаконните подслушвания и за неговата подкрепа по отношение на Цветан Цветанов.

"На първия ред стоят 15-20-годишни и на следващите избори ще гласуват за мен за президент. Това Местан и Станишев не могат да ми го вземат и Костов не може", заяви убедено Борисов в речта си пред публиката на площада в Смолян.
Цветанов не е с мен, защото замина за Берлин, обясни той отсъствието на своя заместник. Политиците да си мерят приказките, защото след 12 май ще дойдат да си говорят с мен", предупреди бившият премиер Бойко Борисов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини