Най-лудите се изпратиха с чалга, бира и графити

Графити, бири и музиката свири

„Най-лудите“ - випуск 2013 в гимназията по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II”, спретнаха лудо изпращане във и извън училището си. Абитуриентите отпразнуваха последния звънец с обилна сутрешна бира, солидна порция чалга и художествена панорама на полученото професионално образование. Таланти от 12-тите класове обрисуваха техники за добро случване на нещата. В употреба влезнаха няколко флакона с графити, за публика бяха призовани зайците на Дървото, които с премрежен поглед проучиха графиките. Щафетата бе предадена.

За да предизвикат интереса и на случайно преминаващите по улицата пред школото, координаторите на купона разбиха и няколко бутилки шампанско по асфалта. Щат не щат, колите спираха за да избегнат дебелите късове стъкла. Иначе шоуто бе с перфектна организация, абитуриентите си бяха направили шатра и си бяха докарали микробус с озвучителна техника откъдето кънтяха годишните награди на нашенска фолк телевизия. 

Малко по-късно започна и официалната част, в центъра на която бяха 6 паралелки 12-класници. Ухилени от ухо до ухо, децата не преставаха да скандират, все едно се уволняваха след 12 години тежка служба.

На изпращане на випуска присъстваха неколцина просълзени родители и половин дузина официални лица. Последните се отчитаха с традиционни слова за успех в живота, но ротарианката Анушка Вальова бе приготвила и нещо по-материално. Тя връчи две стипендии по 250 лв на надарени възпитаници на гимназията. Честта заслужиха Милен Христов от 12 А и Георги Чаушев от 12 Г. За завършващите се погрижи и училището. Ръководството отпусна 6 стипендии от по 100 лв на най-добрите във випуска. №1 по талант и успех Габриела Христова получи освен това професионален фотоапарат и грамота за отличник. Зрелостниците пък не спестиха поименни благодарности на шестимата си класни-Маринела Ангелова, Георги Тодоров, Милен Милков, Невена Добрева, Димитрия Масларова и Фатме Юсеин. После им се извиниха за усилията да ги направят хора, като си признаха, че част от тях са отишли на вятъра. 

Изпращането на Дървото завърши с традиционната „Бяла Роза“, която се превърна в истинско мъчение за красиво нагиздените абитуриентки. Кой знае защо, част от момичетата възкресиха старата мода на „налъмите“, които освен че ги спъваха за хорото, ефективно им попречиха за избягат от дъждът с шампанско, който мъжката част изсипа върху тоалетите им. 

Финалният ден в средното образование приключи бързо и децата се провесиха от прозорците на колите на път за „безкрайният купон“, който им предстои до започването на висшето. 

Г.Христов

Абитуриентите си бяха подготвили шатра и бус с озвучителна техника
Творчество за пример
...с образователна цел
Началото на тържествената част
"Всеки ден ще е така, до матурата"
12-сееееет
Габриела Христова/вляво/ е отличничката на випуска
Порой от шампанско
За спомен
Бяла Роза приключи средното образование

Минути по късно абитуриентите наводниха улиците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини