Най-високото и атрактивно изложение - на връх Мечи чал

На връх Мечи чал над гр. Чепеларе, на 1881 м надморска височина, от 30 май до 1 юни 2013 г., ще се проведе най-високото и атрактивно изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ 2013. В сърцето на Родопите ще се демонстрират пред специалисти и посетители последните възможности на професионалната горска техника, ще бъдат представени най-новите технологични иновации, машини и оборудване в отрасъла.

През трите дни на изложението всички посетители ще могат да се запознаят в действие с последните продукти на световно известни фирми от бранша: BOBCAT, VALTRA, JOHN DEERE, FENDT, PALAX, JUNKKARI, UNIFOREST, SEPPI, ТAJFUN, HUSQVARNA, KOLLER, POSCH, OREGON, OleoMac, МИНА, AVANT,STEYR, ТЕХНОЛЕС и редица други. Ще бъдат представени природосъобразни системи за дърводобив, дървообработка и залесяване,между които:харвестър,мини товарачи и многофункционални машини за горската промишленост, трактори, челни-товарачи, машини за надробяване както на дървета и храсти, така и на камъни, моторни лебедки, процесори и машини за рязане и цепене на дърва, моторни триони, принадлежности за работа в гората високопроходими автомобили, пикапи и много други.

Всички, които обичат българската гора ще могат да открият професионалния свят на горското стопанство, да участват на живо в реални демонстрации в естествена горска среда, да се запознаят с начините за възпроизводство, поддържане и опазавне на горите. В рамките на изложението ще се проведе демонстрация на техники и методи по гасене на горски пожари, възстановяване и залесяване на горски площи.

Много настроение и емоции ще предизвикатсъстезанията за най-добър секач, а посетителите ще имат възможност лично да участват във фотоконкурса на Кантек „Прегърни дърво“ за наградата фотоапарат Канон.

Симпозиумът по скулптура от дърво на тема „Пейката”, който предхожда изложението, ще започне на 27 май до 3 юни на централния площад в гр. Чепеларе.

Входът за изложението е свободен.Осигурен е безплатен достъп до мястото на изложението с лифт и зона за паркиране. 

Изложението се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, в партньорство с Община Чепеларе, Национално сдружение на собствениците на недържавни гори „Горовладелец“ и Изпълнителната агенция по горите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини