ГЕРБ ще иска касиране на изборите!

Пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов: "Днес, най-късно утре, ще пуснем жалба до Конституционния съд и ще искаме касиране на изборите! Мотивът ни е грубото погазване на закона в деня на изборите. Вашите въпроси аз горе-долу ги знам. Ще се явим ли в парламента? България е парламентарна република, а ние винаги сме зачитали закона, така че когато президента определи дата ще сме там.

Надяваме се Конститоционният съд да се произнесе, колкото се може по-бързо. Колкото по-бързо, толкова по-добре.

В конфигурацията, в която са 4-те партии (ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака), не би могло да се направи стабилно правителство. Изглежда г-н Сидеров е забравил, че тези, партии, които сега ще ги подкрепя , биха и него, и сина му. А и не знам как ще се подкрепят с ДПС. Несериозно е да се говори за програмно правителство. Затова аз съм за нови избори. Трети избори след това са абсолютно ненужни. Когато говорят за програмно правителство - има партия победител, редно е да бяха поискали среща или да ни поздравят.

Ако все пак изборите не бъдат касирани, ще предложим правителство на малцинството. Ние сме длъжни пред избирателите си да направим това нещо. Още първият ден, след като се закълне в новото Народно събрание като депутат от МИР - Благоевград, Цветан Цветанов ще внесе искане за сваляне на имунитета му. Те (БСП, ДПС и Атака) няма да гласуват правителство на малцинството и тогава президентът ще даде мандат на следващата политическа сила."

Източник: бТВ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини