Безредиците в Швеция плъзнаха извън столицата

Младежките безредици в Стокхолм се прехвърлиха и в град Йоребру в централната част на Швеция.

В един от кварталите на този град около 20 души с маски хвърляли камъни срещу полицаите и подпалили лека кола в петък късно вечерта, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на интернет-версията на в. "Нерикес Алеханда".

"Вълненията от Стокхолм достигнаха Йоребру, младите хора вече смятат, че всичко е възможно", отбеляза представителят на полицията в града Матс Нюлен, информира още БГНЕС.

Безредиците в Стокхолм продължават. В района Сьодертеле пожарникарите трябваше да гасят огън недалеч от едно от училищата, а в Тенсте – лека кола. В Тумбе пък се събрала група от 50-а десни екстремисти. Полицията пристигна, за да държи положението под контрол.

Вълненията в населените с имигранти и чужденци квартали на Стокхолм започнаха в понеделник след убийството седмица преди това на имигрант, който се държал агресивно с полицаи. До момента са арестувани 29 души, заподозряни в нарушаване на обществения ред, включително в опит за убийство с помощта на палеж, в подготовката му, а също в опит за кражба. Разследвани са още 23 лица, като от тази група над 10 души са задържани заради участие в безредиците и насилствени действия.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини