Служителите от ГДБОП минават през детектор на лъжата

Преди да се влеят в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), депутатите от временната правна комисия, задължиха служителите от звеното за борба с организираната престъпност - ГДБОП да преминават през полиграф, Това стана ясно при разглеждането на Закона за ДАНС на второ четене.

Преминаването през детектор на лъжата е процедурата за всички служители на агенцията, преди да бъдат назначени на работа, посочи директорът на правната й дирекция Ангел Реджаков. По време на обсъждането представителите на ДАНС дадоха да се разбере, че държат много на преминаването на тази предварителна цедка за антимафиотите. Те дори настояха това изрично да бъде записано в закона.

В крайна сметка депутатите решиха, че при сливането на двете служба трябва да се спазва процедурата за назначаване в службата, както е разписана в правилника за прилагане на закона. Освен на детектор на лъжата антимафиотите ще трябва да минават тест за лоялност и за наркотици, съобщава в. "Сега", позовавайки се на информация от запознати с плановете на управляващите.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини