Борисов: Завеждам много дела срещу Сидеров

Бившият премиер Бойко Борисов ще съди лидера на "Атака" Волен Сидеров за клевети. Националистът го обвини за изнесени пари за офшорки в чужбина с правителствения самолет, контрабанда, канали за проститутки, наркотрафик.

"Днес завеждам много дела. Чакам адвоката г-н Марковски да го упълномощя за всички тези клевети и набеждавания, които Сидеров прави", закани се пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ.

Вчера Волен Сидеров обяви, че при кабинета "Борисов" с правителствения и военни самолети са изнасяни пари извън България - за Ливан, за да бъдат вкарвани в офшорни сметки. 

Борисов заяви, че само веднъж бил в Ливан и в Катар на държавно посещение, с всички журналисти, бизнес делегации и правителствени самолети не били ходили там.

"Това са такива измишльотини, клевети и набеждавания, че нека да ги докажем в съда", предложи бившият премиер.

Парламентът избра в сряда временна комисия, която да провери полетите на правителствения "Авиоотряд 28" и на военните самолети и хеликоптери. Тя бе оглавена от депутат от "Атака".

В интервю за днешния брой на в. "Монитор" Сидеров повтаря твърденията си за изнесените пари, като допълва, че Борисов е правил това заедно с Цветан Цветанов, чрез подставените си приближени Румен Николов-Пашата, Димитър Стефанов - Митко Каратиста и др. 
Сидеров иска международна подкрепа за разнищването на сметките.

Той заявява още, че Борисов трябва да бъде подведен под отговорност за нещата, които правили с Цветанов - най-крупните от тях били покровителство и облагодетелстване от контрабанда, канали за проститутки, наркотрафик

Резултатът от престъпната дейност бил "цял поток от черни пари". 
Огромна част от тях дирижирал Цветан Цветанов.

Преди дни Григор Здравков от легия "Антимафия" заяви, че тайна организация за разработване на частни поръчки действала по време на ГЕРБ и подслушвала политици и бизнесмени по инициатива на Цветанов и Борисов. Т.нар. "частна ГДБОП" била оглавена от Пашата, Борисов и Цветанов. Първи изпълнител на поръчките бил Каратиста.
Групировката прикривала и наркотрафик.

Тогава лидерът на ГЕРБ отрече да е свързан с наркотрафик и критикува, че хора по 4-5 пъти уволнявани от митниците и контрабандисти говорят без факти.
Той се похвали, че са малко хората в света, които са водили толкова много операции, "за толкова тонове наркотици", колкото него, когато е бил главен секретар на МВР.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини