Задържаха подалия сигнал за бомба в автобус на автогара „Юг“

Служители на ГДБОП в Пловдив и полицаи от областната дирекция задържаха подателя на фалшив сигнал за бомба на автогара "Юг", съобщава МВР.

На 9 юни около 17 часа на телефон 112 автобусен шофьор подаде сигнал за неизвестен мъж, който го уведомил за бомба в автобуса, който тръгва в този час за Пазарджик. При проверката на място взривно устройство не бе открито. В хода на разследването е установена самоличността на мъжa, подал невярната информация на шофьора. Това е 39-годишен пловдивчанин с инициали М.Д. Той е криминално регистриран за причиняване на средна телесна повреда и кражби.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 326 ал. 1 от НК, под наблюдението на Районната прокуратура в Пловдив.

М. Д. е задържан за срок до 24 часа, а след това е настанен в Центъра за психично здраве в областния град за 1-месечно принудително лечение.

Припомняме, че заради обаждането районът бе заграден и автогара "Юг" бе временно затворена до около 20 часа същия ден.

"Мъжът не е подавал фалшив сигнал. Той просто е попитал един от пътниците в автобуса дали носи в чантата си бомба." Това от своя страна е казал пред "Фокус" директорът на Центъра за психично здраве д-р Инко Кехайов. По думите му пловдивчанинът е задал този въпрос и е накарал шофьорът на автобуса да провери чантата на пътника, поради болестна мотивация.

Източник: Пресцентър МВР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини