Осъдиха Цар Киро и за укриване на данъци

Пловдивският окръжен съд осъди за укриване на данъци Кирил Рашков - Цар Киро и съпругата му.

Рашкови бяха признати за виновни в това, че през периода 2003 - 2011 г. в Пловдив, в качеството си на физически лица са избегнали установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери - 267 320 лв.

Припомняме, през май Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Кирил Рашков и съпругата му Костадинка за неплатени данъци от 2003 до 2011 година. Още тогава от обвинението уточниха, че семейство Рашкови са погасили дължимите налози, заедно с лихвите, на обща стойност над 480 хиляди лева.

За извършеното престъпление Кирил Рашков беше осъден на 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 800 лв. Съдът кумулира наложените му наказания по предишните две осъждания заедно с настоящото и му наложи едно общо - най-тежко наказание в размер на 2,6 години лишаване от свобода.

За извършеното престъпление Костадинка Рашкова беше осъдена на административно наказание глоба в размер на 3000 лв., като се освобождава от наказателна отговорност.

На 23 януари миналата година Кирил Рашков бе осъден от Асеновградският съд на 3 години и 6 месеца затвор за заплахи за убийство, отправени към Веселин Христов и Иванка Петрова - вуйчото и лелята на убитото в Катуница момче. Той трябва да плати на двамта 4000 лева.

През юли 2012 г. обаче Върховният касационен съд намали присъдата на Кирил Рашков - цар Киро с една година.
Той излежава присъдата си в общежитие на Пловдивския затвор.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини