Сиромах се удави след самотен запой

Ангел изчезнал в язовира късно снощи. Днес пожарната го откри

52-годишният баща на три деца от село Гледка, Ангел С. се удави в едноименния язовир в община Стамболово, късно снощи. Тази сутрин дрехите му били забелязани на брега от полицията, която била вдигната по тревога, след като Ангел не се бил прибрал снощи. До разхвърлените в безредие дрехи се валяла празна бутилка с алкохол. Нямало следи от присъствието на друг човек. Ангел и не търсил компания.

Късно снощи казал на съпругата си, че отива да се изкъпе на язовира. Семейството преживявало тежък момент, нямало пари за изхранването на 3-те им деца-малки момче и момиче и по-голяма дъщеря. Ангел работил като надничар. Не бил местен, със съпругата си били преселници от Подбалкана. Бил кротък и работлив, не е правил проблеми, свидетелства кметът на Стамболово Маджит Мандаджъ. След като не се върнал часове по-късно, съпругата му проверила в кръчмата. После съобщила на полицията. Все още не е ясно дали става дума за нещастен случай или самоубийство.

Междувременно след месец и половина издирване бе открито тялото на 56-годишният Атанас Иванов от Симеоновград, който изчезна в марица на 17-ти юни. Въпреки мащабното издирване от полиция и пожарна, включително с водолази, тялото не бе открито. То изплавало почти на същото място, където Атанас изчезнал по свидетелството на негов приятел, който бил заедно с него във фаталния ден.

Въпреки напредналото разложение, самоличността на удавника била установена. И тук не е ясно дали става дума за нещастен случай или нещо друго. Два дни преди инцидента, Атанас бил чут да се заканва че ще се беси. Имал много дългове, борчлиите го притискали. Същевременно загубил работата си в местна общинска програма за заетост.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини