100 пушки гърмят в Кенана

Стотина ловци изпробват днес точния си мерник в състезанието по ловна стрелба, организирано от Съюза на ловно-рибарските дружества в Хасково. Надстрелването се провежда в комплекса на Съюза в Кенана.

В състезанието, което се организира за втора поредна година, участват от всички 35 ловно-рибарски дружинки, членуващи в съюза. Те са от три общини – Хасково, Минерални бани и Стамболово. Всяка дружинка излъчва трима свои представители, които да я отсрамят в оспорваната надпревара. Всеки от състезателите има право на 25 изстрела. Стреля се предимно с пушки на Съюза, рядко някой от участниците носи личното си ловно оръжие, признаха организаторите.

Състезанието е в дисциплината „скийт“ - стрелба по панички. Комплексът на Съюза разполага с възможности и за други дисциплини - „трап“, както и „бягащ заек“. Последното представлява макет на дългоухо, който се движи по релсов път.

Класирането ще е отборно. Най-добрите ще получат за награда ловни сувенири – патрондаши, ловни ножове, боеприпаси.

Състезанието по стрелба привлече доста публика в Кенана, някои от зрителите бяха довели и малки ловни кучета, „за да свикват с гърмежите“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини