Купувачът на "Доверие" без адрес, сайт и телефонен номер?

Британската компания United Capital, която се спряга за купувач на фонд „Доверие" не е на борсата, няма уебсайт и телефонен номер, пише Ройтерс.

Седалището й в Англия също е странно. Адресът е на къща в град Грейс, Есекс, наета от Таня Пазарчик, която работи в агенция за консултации.

Пазарчик разказва, че препраща пощата на United Capital на адрес в Австрия, но иначе не знае много за въпросната компания.

Припомняме, БСП поиска спиране на сделката, а шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев обяви, че в проверката на въпросната сделка ще бъде включена и ДАНС.

Проверка към края на октомври пък показва, че United Capital разполага с 14 паунда в брой.

Ройтерс припомня изявлението на Vienna Insurance Group AG, в което се посочва, че са готови да продадат своите 92,58% от фонд „Доверие" на United Capital.

Добавя се, че са разгледани внимателно всички оферти, след което окончателното решение е било United Capital да бъдат избрани за купувач.

Преди време у нас бе разпространено изявление на компанията, в което се казва, че United Capital PLC е холдингово дружество, занимаващо се с финансови услуги, ситуирано във Великобритания и е с широк спектър от международни интереси.

Подчертава се, че към настоящия момент е в процедура за публично предлагане на акции без обвързване с офшорни капитали.

Капиталът по сделката се осигурява изцяло чрез нейните акционери, съгласно изискванията на регулаторните органи във Великобритания и България.

Международният състав на United Capital PLC включва борд на директорите в широк спектър от физически лица от САЩ и Австрия, като е показателен утвърденият председател на Борда на директорите в лицето на госпожа Дебора Стърман, която е инициатор на първият колективен иск срещу банки в Швейцария на стойност 1.25 млрд. долара.

Един от основните инвеститори в компанията е Сергей Мастюгин - член на надзорния съвет на ИнвестБанк Русия. В своята оперативна дейност компанията е получила и одобрение от регулаторен орган в страна от ЕС като основен акционер в застрахователна компания.

Дружеството е официално съинвеститор с националната агенция за инвестиции във Виена в проектна стойност 300 милиона евро, официално представен и пред австрийските медии.

Въпросната Дебора Стърман заявява в отговор на въпрос на Ройтерс за загрижеността за сделката в България - Не ми пука, ако хората имат проблем с това.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини