Викат доценти да борят детските болести в Хасково

Визитите на д-р Меджидиев в Хасково предизвикват огромен интерес

Гвардия доценти ще се изправят срещу детската заболеваемост в Хасково на 23-ти и 24-ти август. По покана на хасковската МБАЛ, 5-ма доктори от столицата ще преглеждат в 5 направления. 3-ма от идващите светила са строго специализирани в заболяванията по децата.

Шефът на клиниката по УНГ в „Пирогов“ доц. д-р Асен Меджидиев ще извърши поредния скрийнинг на носогърления тракт на хасковлийчетата. Д-р Меджидиев е един от най-често посещаващите града софийски специалисти, а гърлото/очаквано/ е ахилесовата пета за местните децата. Визитите му привикват тълпа загрижени родители.
Пироговецът доц. д-р Христо Шивачев пък ще преглежда в специалността си - детска хирургия. Същият ден, 24-ти август, на разположение на загрижените родители е и доц. д-р Гавриела Минова, също от Пирогов, която е спец в детската урология.

Уклонът към детски болести не е случаен. В кампаниите, които тази година Националния институт „Пирогов“ инициира из страната, огромното мнозинство от прегледаните малчугани се оказваха с проблеми. В Русе например само 5 % от прегледаните над 300 деца нямаха здравословен проблем. Лъвският дял от заболяванията се падат на УНГ, другият голям дял е на инфекциозните и алергични заболявания. Висок е процентът на гръбначните изкривявания и другите болести на костната система.

На 23-ти август своята визита в областният град ще направят и неврохирурга доц. д-р Неделчо Гергелчев, както и началникът на пироговската Ортопедия доц. д-р Румен Кастелов.

Д-р Меджидиев ще преглежда в приемната на отделението по УНГ, а всички останали в кабинети в спешния портал на областната болница.

Прегледите стават със записване на тел. 038 606 807 и 0882 981 512.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини