Любимец препъна героите от Щутгарт насред Пловдив

"Любимец" в А група бе повод за редица каламбури във футболните среди на тема "селски дербита", но никой не предвиди, че в тия дербита ще падат скалпове, при това на така наречените грандове.

Вчера скромният отбор от града на дините обезглави "Ботев" насред Пловдив с 2:1 и още в дебюта си изведе футболът в Хасковско до недостигани висоти-3-то място в А група. За сравнение: "Левски" е 9-ти, а ЦСКА дори изпадащ със своето 11-то място.

Победата е още по-сладка, защото "Ботев" е актуален фаворит за титлата в България, а само преди дни върна блясъка на БГ футбола с отлична игра и престижното 0:0 с Щутгард в Германия. Героите на Мъри надиграха немския гранд и само невероятен малшанс и съдия /отменен гол/ им попречиха да запишат една от най-великите победи на родния футбол. Заради сензационното им представяне, куп чужди /предимно немски/ мениджъри дойдоха в Пловдив да ги наблюдават в мача със считания за обречен новак Любимец.

Дотук добре, но дали не се разходиха напразно? Жълточерните герои бяха насметени с 2:0 до 75-тата минута насред стадион "Христо Ботев". Едва 5 минути преди края звездата Тодор Неделев вкара за 1:2, но за повече канарчетата нямаха сили. Това е трети престижен скалп на "гранд", който "Любимец" свали за само 4 мача. На своя стадион любимчани биха шампиона "Лудогорец" и столичния Локо. Това е първият им успех навън.

"Ботев" определено подцени мача и въпреки това доминираше цялото първо полувреме. Нападателите им обаче стреляха сватбарската начело с някогашната голяма надежда Валерий Домовчийски. Бившият левскар направи пропуска на сезона стреляйки от 2 метра на празна врата високо над вратата. След подобен пропуск, за неговия екссъотборник Христо Йовов се роди вица: Депресиран от пропуските си, Йовов решил да се застреля, но..не се уцелил.

В 49-тата минута "Любимец" уцели греда чрез Антон Огнянов, а после и мрежа, чрез съотборника му Мирослав Будинов. Самият Огнянов се разписа в 75-тата минута след бърза контра. Пред Sportal.bg новият треньор на Любимец Красимир Мечев призна, че отборът му играл защитно, но и нямал друг шанс, понеже канарчетата били много по бърз и мощен отбор. Поражението е първо за хасковският наставник на Ботев Мъри Стоилов, който на пресконференцията след мача изплака, че не може сериозен отбор да не вкарва от два метра. Сигурно и на Домовчийски му идва да се разстреля, но пък дали може да разчита на мерника си...

Г.Христов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини